SIK SORULANLAR

SIKÇA SORULAN SORULAR

Adventure Hunter

Adventure Hunter yıllardır birlikte avlanan avcı dostların kurduğu bir av grubudur. Avcılık geçmişleri çok eskiye dayansa da grubun resmi adını alması daha yakın bir tarihtedir.

Bünyesinde usta avcıların yanında genç avcıları da bulundurmaktadır. Ustalar genç avcılara sadece teknik değil avcılık etiğini de aktarmaktadırlar. Adventure Hunter ekibi doğaya sadece av yapmak için değil; doğayı özümseyerek ondan ders almak için gider. Adventure Hunter ekibini en iyi domuz avı grubu yapan da benimsediği bu felsefedir. Adventure Hunter kurulduğu günden itibaren profesyonel avcıları ile yasalara uygun, tüm güvenlik tedbirleri, ekipmanları ve en çok da avcılarda olması gereken merhamet duygusu ile birlikte domuz avı avcılığında Türkiye'nin en iyi domuz avı grubu olmaktan onur duymaktadır.

  • İkamet edilen yer (müracaatçının ev adresi) Beypazarı, Çubuk, Kızılcahamam, Elmadağ, Polatlı ve Şerefli Koçhisar İlçelerinden Polis bölgesinde ikamet edenler İlçe Emniyet Müdürlüklerine, bu ilçelerin Jandarma bölgesinde ikamet edenler ise bağlı bulundukları İlçe Jandarma Komutanlığına müracaat etmelidir. İşbu altı ilçe haricinde polis bölgesinde ikamet edenler, aşağıda yazılı belgelerle, Ankara Emniyet Müdürlüğü Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğüne, Jandarma bölgesinde ikamet edenler ise, Ankara İl Jandarma Komutanlığına müracaat edeceklerdir.

    1- Dilekçe,( Silah başka birinden devir alınacak ise; Karşılıklı devir dilekçeleri ve Ruhsat Fotokopisi getirilecek. Dilekçe örnekleri Müdürlüğümüzden veya örnek dilekçeler linkinden temin edilebilir.)

    2- Yarım kapak karton dosya,

    3- Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir,

    4- Silah Ruhsatı almasında sakınca bulunmadığına dair doktor raporu (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak Psikiyatri, Ortopedi, Nöroloji, Göz, KBB ve Dahiliye dallarını kapsayacak şekilde düzenlenen sağlık kurulu raporu). *Geçerlilik süresi alındığı tarihten itibaren 6 aydır.

    5- 4 Adet Biyometrik Fotoğraf, ( Son 1 yıl içerisinde çekilmiş olacaktır)

    6- Süresi dolan taşıma/bulundurma ruhsatlarının yenilenmesi veya bulundurma ruhsatlı silahlarda adres değişikliği gibi işlemlerde, silahlar yol belgesi alınmak suretiyle tespit için ruhsat veren birime getirilecektir. MKE kurumundan yeni silah alınması halinde silah ve fatura aslının 60 gün içerisinde ruhsat düzenleyen birime ibrazı zorunlu olup, bu sürenin aşılması halinde adli işlem başlatılır. MKE Kurumundan alınan silahlar için düzenlenen fatura düzenlendiği tarihten itibaren 7 gün süre ile yol belgesi yerine geçerli olup, 7 günden sonra yapılacak nakillerde ruhsat verecek birimden yol belgesi düzenlenmesi gerekir.

    7- Silah Taşıma/Bulundurma ruhsatı harç bedeli yatırılıp makbuz getirilecek. (Harç ücreti Emniyet Müdürlüğümüz binası içerisindeki maliye veznesine, saat 15:45 e kadar yatırılabilir.)

    8- Başvuru sahipleri adlarına müracaat tarihi itibariyle son 15 (on beş) gün içerisinde alınmış, 6183 Sayılı Kanunun 22/A bendi kapsamında 2000 (iki bin) Lirayı aşan tutarda vadesi geçmiş vergi borcu olmadığını gösterir belge getirilecek.

    9-35 TL Tutarında Silah Bulundurma Ruhsatı Kart Ücreti Dekontu (Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğü; T.C. Ziraat Bankası İskitler Şubesi IBAN:TR48 0001 0007 1357 6978 9551 83 veya Hesap No: 57697895-5183 yatırılacaktır)

    *Kesinlikle EFT, Havale, Mobil/ İnternet Bankacılığı ve ATM den Yapılan İşlemler Kabul Edilmeyecektir. Sadece Banka gişelerinden yapılan işlemler kabul edilecektir.

    *Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğünün kurumsal hesabına yatırılması durumunda bankada işlem ücreti alınmamaktadır.

    *MKE Kurumundan yeni silah alımlarında MKE tarafından Silah Faturası Kesildikten sonra; Silah Devir İşlemlerinde Noter Satışı yapıldıktan sonra; Silah Ruhsatı Yenileme İşlemlerinde Silah Tespiti yapılırken kart ücreti dekontu verilecektir.

    10- Yarı otomatik tüfeklere taşıma ruhsatı düzenlenmemektedir.
  • Avcılık belgesi, avcılık merakı olan ve bu aktiviteyi gerçekleştirmek isteyen kişilerin Tarım ve Orman Bakanlığı’na başvurarak alabilecekleri bir belgedir. Avcılık belgesi avcılık ve av yaban hayatı ile ilgili gerekli eğitimi almış ve eğitimin sınavından başarılı olan kişilere verilmektedir. Avcılık belgesi alan kişilerin avcılık yapabilmesi için avlanma izin kartı alması gerekir. Silah kullanma ehliyetine sahip 18 yaşını doldurmuş olan herkes, avcılık belgesi alabilmektedir.
  • Resmi izin belgeleri ve avcılık belgesine sahip olmayanlar hiçbir şekilde av yapamaz.
  • Offroad için daha kısa şaseli, yüksek ve hafif araçlar tercih edilmektedir. Avcılık için ekipman ve transfer kolaylığı sağlaması açısından Toyota Mitsubishi Ford gibi araçların pikap modelleri tercih edilmektedir.
  • Domuz avının yapılacağı coğrafi koşullar ve bölgeler göz önüne alınarak kısa mesafe atışları için 1-8x aralığında dürbün modelleri tercih edilmelidir. Uzun mesafe atışları için 3-18x aralığında olan dürbünler daha kullanışlıdır.
  • Av yapılacak coğrafi bölgeye göre yiv setli ya da yarı otomatik yivsiz av tüfeği tercih edilmelidir.
  • Bizi her platformda (sosyal medya) bizimle iletişim halinde olmanız sizi ailemizin bir parçası haline getirir. Pandemi süreci bitiminde düzenleyeceğimiz geniş çaplı etkinliklerde sizlerle bir araya geleceğiz!
Biz Sizi Arayalım